Rúra, aká tu ešte nebola: mäso upečie aj v ľade!

rúra

Viete si predstaviť rybu upečenú v kocke ľadu alebo teľacie filé v cestíčku zo včelieho vosku?  Unikátna novinka od značky Miele – rúra Dialog – pripraví mäso bez toho, aby sa ľad či vosk rozpustili. Navyše, v porovnaní s bežnými rúrami jej na to stačí tretina času.

Táto rúra dokáže rozoznať jednotlivé zložky v pokrme

Miele posúva hranice inteligentných spotrebičov opäť vyššie. Nová rúra využíva na vytvorenie tepla, podobne ako mikrovlnka, elektromagnetické vlny. Na rozdiel od nej však rúra Dialog rozoznáva jednotlivé zložky v pokrme, a tomu počas prípravy neustále prispôsobuje frekvencie. Ak by ste sa napríklad rozhodli upiecť rybu v ľadovej kruste, môžete si byť istí, že ľad sa nerozpustí, no mäso bude lahodné a jemné. Rovnako sa na dokonalý výsledok môžete spoľahnúť aj pri príprave kompletného menu naraz. Mäso bude rovnomerne pripravené a šťavnaté po 45 minútach, pričom zelenina zostane chrumkavá a zemiaky mäkké. To všetko automaticky, bez prerušenia alebo pridávania prísad.

Ako to funguje?

V rúre Dialog prenikajú do potravín elektromagnetické vlny s premenlivými kmitočtami, ktoré sa prispôsobujú jednotlivým zložkám jedla. Táto inteligentná patentovaná technológia od Miele sa nazýva M Chef. Na pripravovaný pokrm tak rúra Dialog pôsobí oveľa menším výkonom a využíva pritom nie jednu, ale celé spektrum frekvencií.  Zároveň neustále monitoruje, koľko energie už potravina prijala a podľa toho reguluje proces prípravy. Spomínaná technológia evokuje formu „dialógu“ medzi potravinou a rúrou, z čoho vychádza aj samotný názov spotrebiča.

Ovládanie uľahčujú automatické programy. Gourmet Profi je vhodný pre používateľov, ktorí radi experimentujú a všetky parametre si volia výhradne manuálne. Pre menej skúsených je k dispozícii funkcia Gourmet Assistent, ktorá navolí vhodné nastavenia, v závislosti od druhu a množstva potravín.

Rúra Dialog bude od apríla 2018 dostupná v Nemecku a Rakúsku, na slovenský trh príde v roku 2019.

Zdieľajte:   Facebooktwittergoogle_plusmail

Nie je možné pridávať komentáre.